Duševné vlastníctvo, jeho význam, transfer a ohodnocovanie vybranej zložky duševného vlastníctva - Havier, Jan, 1989-
Vymedzenie duševného vlastníctva. Transfer duševného vlastníctva. Princípy a metódy ohodnocovania duševného vlastníctva - nákladový, porovnávací, výnosový princíp. Metóda licenčnej analógie. Najhodnotnejšie ochranné známky sveta. Potreba a význam produktov duševného vlastníctva, ktoré sa stávajú v rôznych podobách (patenty, inovácie, licencie, ochranné známky, vynálezy, spin-off firmy, klastre, start-upy) tou najsilnejšou konkurenčnou výhodou na zabezpečenie konkurencieschopnosti firmy, ako aj celkovej bonity a rentability podniku v podobe nadpriemerných výnosov, ktoré samotné produkty duševného vlastníctva prinášajú.