Pracovný kapitál ako zdroj poskytovania obchodných úverov - Kadlečík, Kristián
Pracovný kapitál tvoria tie finančné prostriedky podniku, ktoré musí permanentne udržiavať v prevádzke, za účelom schopnosti priebežného zabezpečovania výrobného a dodávateľského cyklu. Pracovný kapitál sa zvykne chápať aj ako hrubý kapitál, čiže všetok obežný majetok používaný v podniku. Pracovný kapitál tvorí tú časť podnikového kapitálu, ktorá je viazaná v obežnom majetku, ktorý sa spotrebuje a premení na peňažné prostriedky v kratšom období ako jeden rok. Čistý pracovný kapitál, viazaný pracovný kapitál.