Risk perception, attitudes towards risk and risk management: evidence and implications - Wauters, Erwin
Percepcia možného rizika farmára - podnikateľa. Riziko zabezpečenia želaného vývoja výdavkov vzhľadom na príjem, krátkodobá volatilita cien, dostupnosť pôdy ako hlavné faktory hrozby pre úspešné podnikanie. Nástroje - manažment dlhov, likvidity a diverzifikácia. Nedostatočné využívanie kontraktov, futures trhov a poistenia.