Špecifické postavenie mikropodnikov na Slovensku a v Európskej únii - Kosztanko, Simona, 1988-
Mikropodniky tvoria v súčasnosti najväčšie percentuálne zastúpenie podnikov v EÚ. Mikropodniky, ale aj malé a stredné podniky zohrávajú ústrednú úlohu v Európskom hospodárstve. Mikropodniky sú charakteristické tým, že majú menej ako 10 zamestnancov. Pozitívne a negatívne charakteristiky mikropodnikov, ani táto skupina podnikov sa nezaobíde bez určitých ťažkostí v podnikaní. Postavenie mikro, malých a stredných podnikov v Rakúsku.