Ohodnocovanie pohľadávok v znaleckej praxi - Šlosár, Róbert
Prehľad možných prístupov v stanovení všeobecnej hodnoty pohľadávok a stanovení koeficienta vymožiteľnosti. Ohodnocovanie pohľadávok: metóda nominálnej hodnoty pohľadávky, nákladová metóda ohodnocovania pohľadávok, ratingová metóda, bonitačná metóda, likvidačná metóda, kombinácia metód. Ohodnocovanie pohľadávok pomocou rizikových parametrov Basel II. Stanovenie všeobecnej hodnoty pohľadávok pomocou simulácie zaistenia. Využitie metódy Basel II v praxi.