Vývoj vzájomných zahraničnoobchodných vzťahov EÚ s Ukrajinou vplyvom globálnych geopolitických zmien - Kašťáková, Elena, 1974-
Analýza súčasného vývoja zahranično-obchodných vzťahov a investičnej činnosti EÚ s Ukrajinou. Porovanie obchodovania s regiónom Euroázijskej colnej únie. Stanovenie smerovania rozvoja vzájomných vzťahov EÚ s Ukrajinou.