Bonita obce ako determinant rozvoja - Žárska, Elena, 1955-
Bonita obce všeobecne zahŕňa hlavne dobrú kvalitu, vysokú hodnotu alebo povesť. Na základe ukazovateľov tvoriacich bonitu je možné hodnotiť aj kapacity obce pre miestny rozvoj. Bonita 32 vybraných obcí SR.