Priame zahraničné ivestície: prehľad hlavných teoretických prístupov - Surmanová, Kvetoslava
Historické hľadisko a súčasnosťpriamych zahraničných investícií (PZI). Havné indikátory národnej ekonomiky a problematika PZI. Makroekonomický a mikroekonomický pohľad. Skúmanie a objasnenie PZI.