Je Afrika obeťou neokolonizácie zo strany Číny? - Lindtnerová, Klaudia
Príspevok približuje málo známy fenomén neokolonizácie v oblasti rozvojovej spolupráce, odkryva skutočné dôvody a dôsledky intervencií svetových mocností do rozvojových krajín, vysvetľuje podstatu fungovania neokolonizácie. Následne je problematika čínskej neokolonizácie aplikovaná na konkrétne africké štáty s následným vyvodením pozitívnych a negatívnych dosahov neokolonizácie na rozvojové krajiny.