Stimulácia dopytu v cestovnom ruchu za účelom podpory malých a stredných podnikateľov - Stareková, Miroslava
Návrh možného riešenie najakútnejšieho problému, ktorým nesporne je nedostatočný dopyt po produktoch a službách cestovného ruchu, ktorý sa premieta do nepriaznivej hospodárskej situácie podnikov v tejto oblasti. Príklady z iných krajín, najmä však z Maďarska, na ktoré sa autorky vzhľadom na ekonomickú a kultúrnu podobnosť k Slovensku, v príspevku zamerali najviac, dokazujú, že systém dovolenkových poukážok je vhodný nástroj podpory dopytu v cestovnom ruchu s vplyvom na podporu podnikania v tomto odvetví.