Morálne aspekty v ekonómii u vybraných predstaviteľov metodologického kolektivizmu - Vongrej, Marián
Etika a morálka - vysvetlenie pojmov. Etika a ekonómia. Zmysel spojenia etiky a ekonómie a zachovanie spoločenského poriadku. Tri úrovne prieniku etiky a ekonomiky: mikroúroveň, mezoúroveň a makroúroveň. Ekonomické aspekty z pohľadu morálky u vybraných predstaviteľov metodologického kolektivizmu – A. Sen, A. Etzioni, Z. Brzezinski, A. Toffler a H. Tofflerová.