Kľúčové novodobé globálne problémy a ich stručná charakteristika - Tokárová, Mária
Globalizácia a kríza ako jej prejav. Problém príjmovej polarizácie a príjmových nerovností. Zadlženosť štátov ako nový globálny problém. Hrozba nezamestnanosti mladých ľudí.