Výchova a vzdelávanie spotrebiteľa - Dzurová, Mária
Vzdelávanie spotrebiteľa je spôsob, ako vyrovnať moc medzi výrobcami a spotrebiteľmi. Vzťah medzi ochranou spotrebiteľa a vzdelávaním spotrebiteľa je prepojený. Význam vzdelávania spotrebiteľov pre kvalifikované rozhodnutia v nákupe, pri ochrane vlastných ekonomických záujmov. Platí, že spotrebiteľ ako najslabší článok trhových vzťahov nie je informovaný, dostatočne vzdelaný na to, aby pochopil marketingové a obchodné praktiky.