Matematický výber portfólia založený na Mean absolute deviation vhodný pre elimináciu výsledkov finančnej krízy - Brezina, Ivan, ml
Meranie rizika. Miery rizika. Metóda Value at Risk. Modely výberu portfólia. Markowitzov model výberu portfólia.