Finančná globalizácia a jej dopad na vybrané zoskupenia krajín - Kováčová, Jana
Finančná liberalizácia bezprostredne súvisí s otvorenosťou ekonomiky. Otvorené ekonomiky sú schopné prilákať väčší objem priamych zahraničných investícií ako menej otvorené, respektíve uzatvorené ekonomiky. Vzťah vo vybraných zoskupeniach krajín, prostredníctvom viacerých indexov.