Využitie európskych fondov na financovanie cestovného ruchu na Slovensku - Pachingerová, Mária
Identifikácia stavu financovania cestovného ruchu na Slovensku s dôrazom na využívanie zahraničných (európskych) fondov na tento účel. Na hodnotenie sú využívané druhotné informácie, správy a údaje centrálnych inštitúcií Slovenska, resp. EÚ a poznatky diplomových prác, riešených pod vedením autorky príspevku, ktoré analyzujú situáciu vo vybraných samosprávnych krajoch Slovenska. Na základe rámcového poznatku o nízkom čerpaní finančných prostriedkov z EÚ analýza odhaľuje príčiny a prináša návrhy opatrení na odstránenie bariér využívania európskych fondov pre rozvoj cestovného ruchu na Slovensku.