Rozvoj intelektuálneho kapitálu v spoločnosti - Gubová, Klaudia, 1986-
Jedným zo základných cieľov modernej spoločnosti je vzdelanosť ľudí, ktorá je podmienená súčasným turbulentným, neustále sa rozvíjajúcim prostredím. Moderné podniky vyžadujú neustále zdokonaľovanie, prehlbovanie a rozvíjanie vzdelanostnej úrovne ľudí. Vzdelávanie musí byť permanentná činnosť, pri ktorej je potrebné si osvojovať a zohľadňovať aktuálne informácie, ktoré sú vyvolané zmenami vo svete a v okolí. V súčasnosti je vzdelanie úzko prepojené s konkurencieschopnosťou spoločností a rozvojom učiacich sa organizácií i znalostného manažmentu.