Meniace sa podnikateľské stratégie a ich súčasný environmentálny rozmer - Furdová, Lucia, 1984-
Vymedzenie kľúčových zmien v podnikateľských stratégiách za posledných sto rokov. Makroekonomické hľadisko - súčasné environmentálne požiadavky Európskej únie (napr. sledovanie uhlíkovej stopy, environmentálne hodnotenie EIA). Mikroekonomické hľadisko - environmentálna stratégia podniku ako implementácia požiadaviek súvisiacich s ochranou životného prostredia.