Impact of Cultural Differences between the Czech and Slovak Consumer Shopping Behaviour in the Changed Economic Conditions - Honaizer Svobodová, Valéria
Význam kultúry v spotrebiteľskom správaní. Ekonomické ukazovatele v SR a ČR a štruktúra výdavkov domácností. Porovnanie vývoja spotreby bielej techniky. Hofstedeho ukazovatele kultúrnych rozdielov: Power Distance Index (PDI) (sila distribúcie nákupnej sily), Uncertainity Avoidance Index (UAI) (miera vyhnutiu sa neistote), Individualism vs collectivism (IDV) a Masculinity vs Feminity (MAS).