Prístupy k odzbrojeniu Blízkeho a Stredného východu z pohľadu teórií medzinárodných vzťahov - Adašková, Daša
Analýza iniciatívy na odzbrojenie regiónu Blízkeho a Stredného východu prostredníctvom aplikácie teórií medzinárodných vzťahov na podmienky regionálneho bezpečnostného prostredia. Analýzou bezpečnostného prostredia Blízkeho a Stredného východu z pohľadu teórie realizmu a neorealizmu. Hlavné prístupy k odzbrojeniu regiónu z pohľadu liberálno-idealistickej tradície a sociálneho konštruktivizmu. Možnosti implementácie prístupov na súčasné podmienky bezpečnostného prostredia regiónu.