Ponitrie, Požitavie a dolné Pohronie - Lacika, Ján
Tri slovenské regióny, ktoré majú do značnej miery spoločnú históriu a najmä krajinársky sú veľmi podobné. Mestá, obce týchto regiónov, pamätihodnosti a pozoruhodnosti.