Svetové letecké aliancie - Novák Sedláčková, Alena
Vznik strategických aliancií v leteckej doprave. Zásady spolupráce aliančných zoskupení a internacionalizácia siete leteckých spojení. Konkurenčné výhody leteckých spoločností, plynúce z členstva v aliancii. Zníženie prevádzkových nákladov a poskytovanie vyššej kvality služieb.