Dva základné prúdy v ekonomickej vede - Korček, Ľudovít
Počiatky kapitalizmu – od „Laissez faire“ k riadenej ekonomike. Vznik Keynesianstva – „Keynesiánska revolúcia“. Friedrich August von Hayek – „neoliberalizmus“.