EU pro sledovatelnost doporučuje standardy GS1 - Černý, Mikuláš
Prijatie štandardov GS1 v rámci globálneho dodávateľského reťazca. Zlepšenie sledovateľnosti, rýchlejšie stiahnutie produktov z trhu a zvýšenie bezpečnosti spotrebiteľov. Príklady z praxe: spoločnosti Bohemia Sekt a Madeta.