Cieľ akvizície ako investičná príležitosť - Zuzik, Jozef, 1985-
Analýza a preskúmanie, či oznámenie o prevzatí spoločnosti má vplyv na jej trhovú hodnotu. Pomocou analýzy event study bolo dokázané, že zmena cien akcií a teda aj trhovej hodnoty akciových spoločností je štatisticky významná. Keďže výnos takýchto spoločnosti je v tomto čase vyšší ako trhový, dá sa konštatovať, že táto situácia je vhodnou investičnou príležitosťou pre potenciálnych investorov.