Zásada jedna akcia – jeden hlas a úvaha nad novými druhmi akcií - Šuleková, Žofia
Princíp jedna akcia jeden hlas (one share vote principle). Komparácia príslušných ustanovení akciového práva vo vybraných európskych štátoch, ktoré v ostatných rokoch prešli značnými zmenami.