Internacionalizmy v lexike používanej v rámci obchodných stykov - Halašová, Darina, 1954-
Analýza piatich lexém z piatich európskych jazykov – angličtiny, nemčiny, francúzštiny, španielčiny a slovenčiny. Ide o jazyky patriace do indoeurópskej jazykovej rodiny, ktoré sa vyvinuli zo spoločného indoeurópskeho prajazyka. Z tohto sa postupnou diverzifikáciou vytvorilo deväť jazykových vetiev. Medzi jazykmi, ktorých lexémy sa analyzujú, sú zástupcovia germánskej vetvy– angličtina a nemčina, italickej vetvy - francúzština a španielčina a slovanskej vetvy –slovenčina.