Interference at the word and collocation level - Hrdličková, Zuzana
Najdôležitejší faktor, ktorý ovplyvňuje priebeh osvojovania cudzieho jazyka, je vzájomná interferencia materinského a cudzieho jazyka. Všetky typy lingvistickej interferencie, t. j. syntaktická/gramatická, lexikálna/sémantická a pragmatická sú spôsobené transferom z materinského jazyka do cudzieho jazyka. Cieľom príspevku je zistiť lexikálnu interferenciu v prekladoch študentov.