Výskum v lingvistických disciplínach a pedagogický proces - Rizeková, Iveta, 1961-
Vznik lingvistiky ako vedy. Rozvíjanie systémovej lingvistiky. Komunikačno-pragmatický obrat v lingvistike. Smerovanie súčasnej lingvistiky. Súčasná lingvodidaktika. Aplikovanie vedeckých poznatkov vo výučbe.