Wissenschaftlich Reden und Schreiben Didaktische Ansätze zu der Erstellung einer strukturierten Textwiedergabe - Széherová, Eva
Vedecký jazyk a vedecká komunikačná kompetencia patria v dôsledku internacionalizácie študijných výsledkov k dôležitým faktorom úspešnosti v štúdiu a v profesii. Cieľom príspevku je predstaviť didaktický model procesu osvojovania vedeckého jazyka na príkladoch textov, cvičení a lexiky, ktoré vedú k produkcii a recepcii základných druhov vedeckých textov ( štrukturovaného zhrnutia ) a ktorý je dôsledkom evaluácie didaktických reflexií v seminári Akademický jazyk.