Evolution of national and cultural identity in a multicultural society (Turkey on its way to Europe) - Bláhová, Mária
Multikultúrne krajiny v modernom, globalizovanom svete si uvedomujú problémy, ktoré vyplývajú z rozdielnosti v uznávaní hodnôt, zvykov, náboženstiev, ktoré sú pre menšiny žijúce v ich spoločnosti dôležité. Moderná Turecká republika patrí ku krajinám, kde žije celý rad etník. Turecko prešlo zásadnými a hlbokými zmenami na ceste k vytvoreniu moderného národa s novou identitou. Krajina je v súčasnosti na rozhraní svojho zásadného smerovania do Európskej únie, v ceste jej však bráni množstvo prekážok, ktoré musí prekonať.