Euro-English: supranational legal language in the European Union - Sageder, Dagmar
Úsilie zjednotiť a zharmonizovať národné právne systémy s cieľom vyvinúť jednotný európsky právny systém mali za výsledok vznik veľkého množstva nových konceptov, ktoré spôsobili vznik desiatok nových euro-termínov. Tie sa stali základom pre formovanie akéhosi nadnárodného jazyka – právnej euro-angličtiny, ktorej pozícia ako dominantnej lingua franca v právnej komunikácii EÚ sa bude nepochybne upevňovať. Skutočne však vzniká nový variant angličtiny?