Prechod zo školy na trh práce - Šimonová, Erika
Tranzícia - proces v živote mladých trvajúci od ukončenia sústavnej prípravy na povolanie po získanie trvalého zamestnania. Analýza evidencie nezamestnaných absolventov zo septembra 2014. Autorka sleduje štruktúru evidovaných uchádzačov z pohľadu dĺžky evidencie a podľa dosiahnutej úrovne vzdelania. Základné trajektórie procesu tranzície.