Challenges for English - language of international communication - Bláhová, Mária
Historické pozadie vývoja lingua franca. Vývoj jazyka v Severnej Amerike; španielčina, francúzština a angličtina. Výzvy pre angličtinu v období globalizácie, deformácia pri prelievaní sa s domácimi jazykmi - globish, slovenglish, czenglish alebo denglish.