Meranie efektívnosti zdravotníckych zariadení - Beslerová, Stela
Príspevok načrtáva teoretické a empirické výstupy zo štúdií, ktoré sa venujú efektívnosti na úrovni zdravotníckych zariadení. Autori upriamujú pozornosť na jeden z hlavných nástrojov využívaných v praxi pri meraní efektívnosti, na analýzu obalových dát (DEA).