Vybrané prvky kultúry ako súčasť jej špecifického profilu - Janíčková, Eva
Každá kultúra pozostáva z prvkov, ktoré nemožno samostatne posudzovať, keďže tvoria integračný celok. Sú vzájomne funkčne prepojené a nadobúdajú svoj zmysel až v spoločnom pôsobení v štruktúre daného celku. Ak predstavíme vybrané prvky kultúry izolovane, jedná sa o zjednodušenie a izoláciu čiastkových aspektov, ktoré sa pri klasifikácii kultúry nemôžu posudzovať izolovane.