Štrukturálne zmeny vzdelávacích systémov v dôsledku globalizácie - Bartalosová, Erika, 1986-
Vply globálnych trendov na vzdelávacie systémy. Globalizácia vzdelávania. Nevyhnutnosť prispôsobenia vysokoškolského vzdelávania potrebám praxe a požiadavkám znalostnej spoločnosti a aby sa viac priblížilo novým globálnym trendom. Zmeny v oblasti vzdelávania sú dôležité aj pre zamestnávateľov, aby sa dostali k dostatočnému počtu kvalitných odborníkov a aby vedeli obnovovať a inovovať svoj pracovný potenciál.