Profitability and risk characteristics of hedge fund strategies - Šoltés, Michal
Charakteristika a špecifiká hedžového fondu. Vývoj stratégií hedžových fondov. Význam dlhých a krátkych pozícií v portfóliu. Kategorizácia Long/short stratégií podľa pomeru krátkych a dlhých pozícií. Prehľad hedžových fondov podľa investičnej stratégie.