Databáza BACH a jej možné využitie - Urbánová Csajková, Alexandra
BACH (Bank for the Accounts of Companies Harmonized) je označenie databázy agregovaných a harmonizovaných účtovných údajov nefinančných podnikov z krajín Európskej únie na základe ich národných účtovných štandardov. V súčasnosti databáza obsahuje údaje z desiatich krajín (Rakúska, Českej republiky, Francúzska, Nemecka, Talianska, Poľska, Portugalska, Slovenska, Španielska a Belgicka) a ďalšie tri krajiny (Luxembursko, Holandsko a Rumunsko) sa plánujú pridať v blízkej budúcnosti.