Driving forces of energy consumtion in EU: comparative analysis of pre-crisis and crisis development - Korček, Matej
Analýza hybných síl spotreby energie v EÚ v posledných rokoch a určenie úlohy energetickej účinnosti v nej. Vplyv zvýšenia energetickej efektívnosti bol hlavným faktorom, ktorý ovplyvnil spotrebu energie. Štrukturálny vplyv ovplyvnil veľkosť spotreby energie iba v menšom rozsahu, avšak zaujímavosťou je, že väčší vplyv dosiahol v období prudkého nárastu cien ropy a nie počas obdobia jej konštantných vysokých cien.