Exekutivní vládnutí jako nový model politiky v Evropské unii? Krizová politika EU a její dopady na politický systém - Belling, Vojtěch
Internacionalizácia európskeho práva ako dôsledok krízy. Posilnenie postavenia Európskej rady v inštitucionálnej architektúre EÚ. Krízová politika a výnimočný stav. Administratívno-exekutívne vládnutie.