K príčinám a dôsledkom živelnej suburbanizácie v zázemí Bratislavy : príklad obce Chorvátsky Grob - Šveda, Martin
Fenomén živelnej suburbanizácie a jej špecifický prejav v postsocialistických mestách. Základné kvantitatívne parametre suburbánneho rozvoja v obci Chorvátsky Grob. Dôsledky, ktoré prináša realizácia rozsiahlych investícií a rapídny prírastok obyvateľov. Analýza úloh miestnej samosprávy v procese prijímania zásadných rozhodnutí ovplyvňujúcich intenzitu a charakter výstavby.