Disparity v alokácii a čerpaní zdrojov s dôrazom na marginálne regióny Slovenska - Michálek, Anton
Analýza, identifikácia a evaluácia regionálnych disparít v alokácii a čerpaní zdrojov s dôrazom na vyčlenené marginálne regióny (okresy) Slovenska. Bolo identifikovaný 21 marginálnych okresov. Alokácia financií v sledovanom období nesmerovala vo zvýšenej miere prednostne do vyčlenených marginálnych okresov. Ide o prvotné hodnotenie alokácie a čerpania zdrojov na priestorovej úrovni okresov Slovenska.