Teória medziľudských vzťahov - alternatívna koncepcia manažmentu - Poniščiaková, Oľga
Behavioristická koncepcia zdôrazňuje pri štúdiu organizácií psychologicko-sociálnu stránku. Podľa školy medziľudských vzťahov sú interpersonálne vzťahy na pracovisku najdôležitejším motivačným faktorom. Osobnosti, ktoré prispeli k vývoju teórie medziľudských vzťahov. Najdôležitejšou potrebou je pre človeka potreba sebarealizácie.