Political knowledge and participation of the youth in two locations Slovakia and Hungary - Macháček, Ladislav
MYPLACE je skratka pre pamät mládeže v kontexte politického dedičstva a občianskej angažovanosti. Projekt analyzuje formovanie a zapájanie sa mladých ľudí v kontexte s participáciou. Podľa projektu je súčasná generácia mladých ľudí nezaťažená skúsenosťami s pravicovými alebo ľavicovými autoritatívnymi vládami v Európe. Myplace (2012) sociologický výskum prispieva k iniciatíve Európskej Komisie a to špecifickým prístupom testovania medzi mestom a vidiekom v kontexte politickej participácie, porovnáva reprezentatívnu vzorku mladých ľudí v dvoch rôznych regiónoch v dvoch vybraných krajinách. Výber krajín – Slovensko a Maďarsko – hrá osobitné významnú úlohu a to najmä pokiaľ ide o historické a politické súvislosti dvoch členských štátov EÚ.