Decentralization as a factor influencing economic imbalances in the European Countries - Bednářová, Pavla
Možné väzby medzi decentralizáciou a ekonomickými nerovnováhami európskych krajín. Pre meranie ekonomických nerovnováh boli vybrané dva indikátory: indikátor rozptylu (disperzia) regionálného HDP na obyvateľa ako reprezentant vnútorných výkonnostných disbalancií (meranie rozdielov v ekonomickom rozvoji medzi regiónmi v európských krajinách) a multidimenzionálny index nerovnomerného ľudského rozvoja ako reprezentant nerovnosti v rozdeľovaní bohatstva v krajinách.