Komárno si na nové lode ešte počká - Kvašňák, Lukáš
Osud ťažko skúšaných lodeníc má v rukách spoločnosť SAM - Shipbuilding and Machinery. Strojárska spoločnosť orientujúca sa aj na segmenty mimo lodiarskeho odvetvia. Výroba plavidiel v Komárne úplne neskončila. Tri piliere firmy SAM.