Nerovnosť v rozdelení spotrebných výdavkov domácností na Slovensku - Labudová, Viera, 1958-
Skúmanie vplyvu sociálnoekonomických charakteristík domácností a osôb stojacich na čele domácnosti na veľkosť nerovnosti v rozdelení spotrebných výdavkov. Vplyv regionálnej príslušnosti domácnosti, typu obce, kompozičnej skladby domácnosti (počet dospelých, nezaopatrených detí), pohlavia, súčasnej ekonomickej aktivity a dosiahnutého vzdelania osoby na čele domácnosti. Bol využitý rozklad Theilovho T indexu, ako jednej z mier nerovnosti na medziskupinovú a vnútroskupinovú zložku.