Novela zákona o dani z príjmov v kocke - Mezeiová, Viera
Spomedzi zmien, ktoré boli v tomto roku prijaté v daňových zákonoch, asi najväčšiu pozornosť odbornej i laickej verejnosti vzbudila novela zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. Ústredným motívom, ktorý sa tiahne väčšinou ustanovení novely ZDP je obmedzenie uplatňovania niektorých druhov výdavkov (nákladov). Novela bola v NR SR prijatá dňa 30. októbra 2014. Stručný prehľad najvýznamnejších zmien.