Sadzby DPH v rámci krajín Európy, ktoré nie sú členom EÚ - Válek, Juraj, 1981-
Pri dovoze tovaru do tuzemska je správcom dane colný orgán. Dňom dodania služby z tretích štátov vzniká daňová povinnosť, ktorú slovenský podnikateľ musí uviesť aj do súhrnného výkazu k DPH. Sadzby DPH v krajinách Európy, ktoré nie sú členmi EÚ.